Werken op SchipholSchoonmaakwerk op Schiphol biedt werk aan maar liefst 20 werkzoekenden.

Op 1 oktober jl. zijn de eerste schoonmaakploegen van start gegaan. Daaraan voorafgaand hebben de werkzoekenden al een heel traject achter de rug waarin Schoonmaakbedrijf Asito, Schiphol, de AIVD en Tomin Schoonmaak hun expertises hebben samengevoegd.

Na het  leerwerktraject bij Tomin Schoonmaak zijn de medewerkers in het bezit van een vakdiploma en kunnen zij aan de slag voor schoonmaakbedrijf Asito. Maar Schiphol is niet zomaar een opdrachtgever, de veiligheid op Schiphol gaat boven alles. Medewerkers worden dan ook uitgebreid gescreend en getest door de AIVD. Pas wanneer het veiligheidsexamen succesvol is afgerond, ontvangen de medewerkers een Schipholpas die toegang geeft tot de ruimtes achter de douane.

Al die inzet is gelukkig niet voor niets en wordt beloond met een prachtige baan! Geen uitkering meer, maar dankbaar werk verrichten met een club enthousiaste collega´s. Wie wil dat nou niet? Trots gaat deze schoonmaakploeg op de foto en enthousiast vertellen de ploegleden over de dagelijkse schoonmaak van de nieuwe aankomstpieren E en F. Het is veelzijdig en afwisselend werk, van prullenbakken legen tot het schoonmaken van de lopende band en de vliegtuigslurf.